4 „Защо“ – Стоян Овчаров: „БСП за България“ поставя интересите на хората над всичко

19

Защо участвате в предизборната надпревара в листата на „БСП за България“?

-Приемам като признание и отговорност, че БСП – Елхово втори път ме номинира да участвам в листата на „БСП за България“. На предните избори в община Елхово ние бяхме първа политическа сила, надявам се сега пак да повторим този резултат. Приех отново да участвам в тези избори по още една причина – защото БСП е единствената и отговорна партия, която поставя интересите на хората над всичко.

-Защо вярвате, че  „БСП за България“ предлага най-добрите решения в сферата на енергетиката и местното управление?

-За мен енергетиката е част от националната сигурност и независимост на България. Напълно подкрепям виждането за развитие на енергетиката, заложено в платформата на „БСП за България“, което предвижда модернизиране на АЕЦ „Козлодуй“ и удължаване годините на годност на реакторите, построяване на АЕЦ „Белене“, запазване лидерството на България в атомната енергетика, по-евтина електроенергия за икономиката и хората, използване хидроенергийните възможности на река Дунав. От изключителна важност и за нашия регион са планираните зелени инвестиции в комплекс „Марица изток“ – „Мини Марица изток“ и ТЕЦ „Марица изток – 2“, които ще доведат до запазване на работните места, по- по-ниска цена на тока и неговият по-дълъг живот.

-Защо гражданите на Ямболска област да гласуват за „БСП за България“?

-Чрез гласа си за „БСП за България“ гражданите на Ямболска област имат реалната възможност да участват в управлението на държавата, защото исканията им ще бъдат чути. Голямата лява коалиция единствена има готова управленска програма, знае какво иска да направи, знае как и има експертите за това.

-Защо да изберат вас за техен народен представител?

-Моята кандидатура за народен представител е съчетание от опит, знания, политически морал и визия за развитие на региона и на държавата.