4 „Защо“ – Владимир Стоев: Да изберем сигурността в промяната с „БСП за България“

28

Владимир Стоев е роден през 1982 г. в Ямбол. По образование е бакалавър по психология и маркетинг и магистър по финанси и банково дело. Работи като директор на дирекция „Отбранително-мобилизационна подготовка и обществен ред и сигурност“ в община “Тунджа”.

-Защо участвате в предизборната надпревара в листата на „БСП за България“?

-За мен е чест и голяма отговорност, че получих доверието на социалистите от община „Тунджа“ да бъде техен представител в тази предизборна надпревара. Участвам в листата на „БСП за България“, защото вярвам, че тя е единствената коалиция, която има подробно разработена предизборна платформа, готова да стане и управленска програма. Убеден съм, че решенията, които предлага „БСП за България“ във всички сфери ще донесат сигурност, справедливост и стабилност на гражданите.

-Защо вярвате, че  „БСП за България“ предлага най-добрите решения в сферите на сигурността и местното управление?

-Това са сферите, в които самият аз се чувствам най-полезен и мога от позицията на опита си да споделя колко практични и приложими са идеите за промяна на „БСП за България“ в тези направления.

Целта на левицата е подобряване на сигурността и в най-малките населени места, което може да стане чрез създаване на нови постоянни полицейски постове от жандармерия на не повече от три села, за да има незабавна реакция при кражби и посегателства.

Планирано е и изграждане на национална система за видеонаблюдение на населените места и пътищата. В това отношение община „Тунджа“ отново е напред и вече е създала общинска система за видеонаблюдение, но националната ще подобри още повече сигурността.

В ежедневната си работа се сблъсквам с проблеми във ВиК-сектора и тромавата система за отстраняването на авариите, затова съм убеден, че предложенията на „БСП за Българя“ за създаване на специален фонд за подмяната на водопроводната мрежа в помощ на общините и по-малките населени места е правилната мярка. Левицата предлага истинска децентрализация, чрез отстъпване на част от данъка върху доходите на гражданите в полза на общините, което ще им осигури допълнителен финансов ресурс за решаване на проблема с разбитата улична мрежа. Освен това се предвижда и осигуряване на транспортна свързаност между населените места чрез по-високи субсидии. Моя конкретна цел е община „Тунджа“ и община Стралджа да бъдат включени в наредбата за компенсиране на нерентабилни линии, защото сега не са.

-Защо гражданите на Ямболска област да гласуват за „БСП за България“?

-БСП е партия със 130-годишна история, БСП е била и ще бъде. Голямата лява коалиция, която се сформира за тези избори, е гаранция за продължаване на промяната, за която само БСП се бори в парламента през последните 4 години, но тя ще донесе и сигурност, че тази промяна може да се случи.  Но най-важното е, че само „БСП за България“ знае какво трябва да се промени, знае как и има експертния потенциал да го направи.

-Защо да изберат вас за техен народен представител?

-Опита, който съм натрупал през годините в местното самоуправление, ми дава сили и хъс да поискам доверието на жителите на Ямболска област, защото всички заедно можем да подобрим начина на живот както в област Ямбол, така и в цялата страна. Моята цел е страната ни да стане едно по-сигурно, по-стабилно и спокойно място за живеене с мисъл и грижа за хората – от най-малките до най-възрастните. Затова на 11 юли с номер 4 в бюлетината за сигурност в промяната и грижа за всеки!