4 „Защо“ – Нина Недялкова: „БСП за България“ е за подобряване на здравния статус чрез спорт и активност

9

Нина Недялкова е родена през 1963 г. в град Плевен. От 1986 г. живее и работи в Ямбол. Завършила е Национална спортна академия. Треньор по скокове на батут в клуб „Енчо Керязов“ и преподавател по спортна подготовка в спортното училище в Ямбол. Майка на две деца.

-Защо участвате в предизборната надпревара в листата на „БСП за България“?

-Съгласих се да бъда част от кампанията  на ,,БСП за България” като представител на гражданската квота, защото бях предложена от много уважавани от мен хора. Приемам това като признание и голяма отговорност и искам да ги оправдая.

-Защо вярвате, че  „БСП за България“ предлага най-добрите решения в сферата на спорта и възпитанието на децата?

-Моята кауза в тази предизборна кампания е подобряване на здравния статус на хората от всички възрасти чрез спорт и активност.

Единствено „БСП за България“ има в предизборната си програма специален раздел за младежта и спорта и си поставя за цел да върне престижа на българския спорт.

Мерките, които са набелязани да се постигне това са:

Насърчаване на спортните активности в свободното време, осигуряване на възможност за спорт за всички;

Широк достъп до спортни съоръжения и места за практикуване на спорт във всяко едно населено място;

Единни стандарти за спортна инфраструктура на национално и местно ниво;

Национална мониторингова система за измерване и оценка на двигателната годност и здравния статус на българското население;

Повишаване източниците на финансиране на спорта и контрол върху изразходването на средствата;

Ново качество на физическото възпитание и спорта в училище чрез въвеждане на нови спортове, нови видове двигателни активности и традиционни игри.

-Защо гражданите на Ямболска област да гласуват за „БСП за България“?

Защото ,,БСП за България” има дългогодишен опит в политиката, има експертния потенциал и воля за промяна. Политиката на коалицията е с грижа за хората и е насочена към подобряване жизнения стандарт и здравето на населението, към намаляване на безработицата и завръщане на младите хора в България.

Защо да изберат вас за техен народен представител?

Ако ме изберат за народен представител, хората могат да бъдат сигурни, че ще направя всичко възможно в областта на спорта и образованието да се случат промени, които да доведат до по-добра образованост на всяко ниво и по-добра физическа дееспособност на населението, както е заложено в предизборната платформа на ,,БСП за България”.