4 „Защо“ с Красимира Юрукова – Стоянова – „БСП за България“ предлага истинска грижа за младите семейства

26

Красимира Юрукова – Стоянова е родена в Ямбол, на 32 г. Завършила е „Аграрна икономика“, в момента учи за инженер за софтуерни тествания. Работи в частна фирма. Семейна, с едно дете.

-Защо участвате в предизборната надпревара в листата на „БСП за България“?

-Приех да се включа в листата на „БСП за България“ като представител на ПК „Екогласност“. Като млад човек за мен са важни екологичните и социални каузи и се радвам, че най-голямата лява коалиция ги споделя и ги издига като приоритет.

-Защо вярвате, че  „БСП за България“ предлага най-добрите решения в сферата на екологията и за младите семейства?

-Бях впечатлена от програмата на „БСП за България“ за младите хора и за младите семейства. Като майка на осемгодишна дъщеря най-добре мога да преценя колко е важно за едно семейство идеята за намаляване на данъците на работещите родители с въвеждането на 500 лв. необлагаем минимум за всяко дете и семейно подоходно облагане. Единствено БСП през годините предлагаше в бюджета да залегне увеличаване на майчинството през втората година до размера на минималната работна заплата, сега в предизборната програма се предвижда то да стане от 380 на 650 лв. Само лявата коалиция има работещо решение за демографската криза с помощта от 6500 лв. за раждане на второ дете от работещи родители и за майки студентки. Споделям и идеите на левицата за чиста природа, които могат да станат реалност със система за контрол на качеството на атмосферния въздух, със забрана за строителство на поне 300 м от морския бряг, със силен контрол на качеството на храните и земеделските продукти и със залесяване на унищожените гори.

-Защо гражданите на Ямболска област да гласуват за „БСП за България“?

-Само програмата на „БСП за България“ предлага истински решения на проблемите и сигурност в промяната с грижа за всеки. Ямболска област беше единствената, която осъзна това още на предните избори и вярвам, че и сега ще го направи.

-Защо да изберат вас за техен народен представител?

-Имам амбицията и силата да се боря за по-добри условия за живот за всички хора и съм убедена, че мога да го направя с БСП за България. Младите хора сме бъдещето, но ние сме и тези, които трябва да осигурим по-добър живот за нас, за нашите деца и родители, за нашите баби и дядовци! Гласувайте с разум с №4 в бюлетината!