Тенко Тенев и Станка Златева са почетни граждани, ПМГ „Ат. Радев“ получи голямата награда за Деня на Ямбол

38

На тържествена сесия за Деня на Ямбол бяха връчени наградите, гласувани от Общински съвет – Ямбол.

С най-престижната награда – званието почетен гражданин на Ямбол бяха удостоени поетът и общественик Тенко Тенев и петкратната световна шампионка по борба и носител на два олимпийски медала Станка Златева. Носител на голямата награда на Ямбол е ПМГ „Атанас Радев“ за нейната 50-годишнина.

„Благодаря на Ямбол. Аз съм тръгнала от тук към големия спорт, това е моят град, аз много го обичам“, сподели Станка Златева, която е учила в Спортното училище в Ямбол и е най- изявената негова възпитаничка.

„В този безкрайно самотен занаят съм срещал радости и горчилки, признание и тъга, но винаги съм следвал едно мое верую –  залагам на доброто у човека, това е моят честен кръст“, каза в благодарствените си думи поетът и призова: „Чрез търпение, уважение и любов заедно да се възвисим чрез литературата и изкуството, чрез науката, образованието и спорта да бъдем морален стожер на нашия град“.

Директорът на ПМГ „Ат. Радев“ Евгений Иванов благодари на ямболската общественост и на нейните представители – общинските съветници и кметското ръководство, които уважиха усилията на всички учители от 1971 г. досега. Той благодари и на учениците на Математическа гимназия, които показаха с постиженията си нивото на огромния труд, който учителите полагат всички тези 50 години.

Водачът на листата на „БСП за България“ Кристиан Вигенин присъства на тържествената сесия и лично поздрави наградените. Като общински съветник на сесията присъства и вторият в листата – представителят на Ямбол – д-р Райно Георгиев.