Листата на „БСП за България“ се представи пред актива на ямболските социалисти

11

Листата на „БСП за България“ в пълен състав се представи пред председателите на партийни организации и пред актива на ямболските социалисти. Общинският председател Катя Георгиева изтъкна предимствата на всеки един от кандидатите.

„Не съм изоставил Ямболски избирателен район, моят ангажимент е тук, желанието ми е да продължавам да представлявам Ямбол“, оповести пред всички водачът на листата Кристиан Вигенин, който е натоварен и с ангажимента да води и в Пловдив – град. Той изрази надежда, от Ямболски избирателен район да влязат поне двама от листата в новия парламент.

„Сега е трети последен опит да направим нещо смислено след тези избори, защото има опасност страната да затъне в кризите и тези, които толкова искахме да си тръгнат от управлението, да се върнат, подчерта още Кристиан Вигенин и допълни, че трябва да се мисли повече за държавата, отколкото за тяснопартийния интерес.

Като резултат от работата на парламентарната група на „БСП за България“ в последния парламент той изтъкна, че са увеличени средствата за майките с деца и парите на пенсионерите.

Вторият в листата – Пенка Илиева, която е представител на Ямбол, припомни работата си като областен лидер на жените социалистки – за премахване на таксите в детските градини и детските ясли в Ямбол, за  подобряване на закрилата на децата, за намаляване на агресията в училищата и срещу жените. Тя изтъкна, че амбицията й е да работи за подобряване качеството на образованието, за увеличаване на възможностите на жените да съчетават майчинство с работа и за достоен живот на пенсионерите. „Да направим така, че младите да се върнат в България, да имат по-добър живот тук, децата ни да растат, да преодолеем демографската криза“, обърна се тя към съпартийците си.

Представителят на община „Тунджа“ Владимир Стоев, който е на трета позиция, изрази увереност, че „БСП за България“ ще покаже много добри резултати и ще си върне втория мандат.  „Приемам предизвикателството да участвам отново в предизборната надпревара, заради нерешените проблеми в държавата, които се отразяват и на местното самоуправление. Опитът ми от работата в община „Тунджа“ ми дават сили и увереност да продължавам напред и да търся решения за подобряване на сигурността в малките населени места, за решаване на ВиК – проблемите и др., за които е необходима по-адекватна намеса на държавата, каза още той.

Четвъртият в листата – Стоян Овчаров от Елхово, обясни, че приел да участва за трети път в предизборната надпревара, защото гласуваното доверие на БСП и ще направи всичко възможно тя да успее в Елхово. Той обясни още, че запазването на Мини „Марица изток“ е основната задача, която си поставил.

Петият кандидат за народен представител Здравко Златаров, който е представител на коалиционния партньор АБВ изтъкна като мотив за повторното си участие в изборите желанието му синът ми да се върне в България. Той е завършил образованието си във Великобритания и е вицепрезидент на инвестиционна банка. „Коалиция „БСП за България“ е доказала, че търси начини за решаване на проблемите и отстоява политиките за хората“, каза още той.  

„Никога не търся оправдания, за да не свърша някаква работа, а търся начин да я направя“, каза шестият в листата Йордан Койчев, кандидат на Стралджа. „Ще дам всичко възможно от себе си и няма да пожаля сили за общия успех на нашата листа, на БСП и на кандидат-президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова“, каза още той.

На седма позиция е представителят на гражданската квота д-р Недялка Влахова. Тя припомни, че последните години на управление са нанесли такива щети на здравеопазването, че на много места хората нямат достъп до здравна помощ. Мотивът й да бъде в листата на „БСП за България“ е, че това е единствената партия, която има сили и желание да промени настоящата ситуация. „Вярвам на БСП, че ще обедини ентусиазма на младите хора, опита и мъдростта на по-възрастните членове на самата партия и ще стъпи като една модерна партия в 21 век, която радее за хората, които съзидават, защото те са забравени от управлението сега“, каза още тя.

На осма позиция и като втори представител на Ямбол е докторът на химическите науки, главен асистент във Факултет „Техника и технологии“ Милен Димов. „БСП е единствената партия, която държи на образованието. В момента системата е такава, че ние произвеждаме функционално неграмотни в средното и във висшето образование. Това не може да продължава, трябва да се промени“, обоснова участието си в предизборната надпревара той.

Да си върне позицията на първа политическа сила в региона и втория мандат са основните цели, които си поставят социалистите на парламентарните избори, а за президентските – победа на Румен Радев и Илияна Йотова още на първи тур.