4 „Защо“ – Койчо Койчев: „БСП за България“ дава шанс на младите да останат

21

На 31 г., завършил „История и георграфия“ и „Регионално развитие“. Председател на Младежкото обединение на БСП-Стралджа. Преподавател по история и география в СУ „П.К.Яворов“ – Стралджа. Общински съветник в Стралджа – втори мандат.

-Защо участвате в предизборната надпревара в листата на „БСП за България“?

-Защото съм млад човек, имащ желанието и амбицията да се ангажирам с обществени каузи.

Защото припознавам идеите, принципите и програмата на „БСП за България“ като възможно решение на проблемите пред Ямболска област и България.

Защото е чест, удоволствие и привилегия да съм част от най-добрия отбор, имащ силата и потенциала за промяна.

-Защо вярвате, че  „БСП за България“ предлага най-добрите решения в сферата на образованието?

-Моята лична кауза се свързва с един от най-наболелите проблеми в обществото ни – образованието на младите хора. Истината е, че образованието се намира в състояние на тотален хаус. Ние от БСП предлагаме конкретни мерки и програми, с които системата да бъде подредена, така че тя да се превърне в един добре работещ сектор. Чрез отношението в училище  към всеки ученик трябва да му бъде доказано, че България има нужда от него, но от него като специалист, подготвен за пазара на труда. Тогава нашият избор, на младите, ще е да останем, а не да търсим реализация в чужбина.

-Защо гражданите на Ямболска област да гласуват за „БСП за България“?

-На предходните избори, които бяха само преди няколко месеца, избирателите от Ямболска област се довериха на листата от кандидати на Българската социалистическа партия. Така картата на Ямболска област се оказа в червено, но това не беше достатъчно. На тези избори сме още по-мотивирани за успех, но не личен, не партиен, а успех за жителите на областта. Гражданите на общините Ямбол, Стралджа, „Тунджа“, Елхово и Болярово съм убеден, че и на тези избори ще подкрепят листата на „БСП за България“, защото нашите кандидати са най-подготвените, имащи компетенция по всички структуроопределящи отрасли в държавата и областта. Хората трябва да гласуват за кандидатите с бюлетина номер 4, защото ние знаем техните проблеми и имаме решение за тях.

-Защо да изберат вас за техен народен представител?

-Преди всичко хората трябва да изберат БСП, а що се касае до въпроса, защо да подкрепят мен: считам, че мога да бъда полезен с познанията, своята експертиза и опита, които имам до тук за издигане авторитета и престижа на „БСП за България“ на предстоящите избори за 46-то НС. Млад човек съм и вярвам, твърдо съм убеден, че ние, младите хора, сме ключ към нови възможности за по-доброто бъдеще на България. Моята лична кауза се свързва с един от най-наболелите проблеми в обществото ни – образованието и емиграцията на младите хора. На всеки млад човек трябва да му бъде доказано, че България има нужда от него. Тогава нашият избор, на младите, ще е да останем, за да дадем бъдеще на България.