Румен Овчаров в Елхово: Да сложим край на всякакви надежди за връщането на Бойко Борисов на власт

19

Всеки ден, освободен от безвремието на правителството на Бойко Борисов, е полезен за България, защото безконтролното раздаване на пари и кражбите надминаха и нашите очаквания. Това заяви в Елхово Румен Овчаров, който дойде да подкрепи елховския кандидат за народен представител на Стоян Овчаров. На срещата с членове и симпатизанти на „БСП за България“ присъстваше и кандидатът за народен представител на „БСп за България“ от коалиционния партньор ПК „Екогласност“ Красимира Юрукова – Стоянова, която също има корен в Елхово -родния град на нейната майка.

Румен Овчаров даде конкретни примери за гигантските кражби – платените 600 млн. евро за АЕЦ – Белене, но на площадката има оборудване само за 240 млн., за останалите 360 млн. оборудването е платено, а го няма и 5 години никой не го е потърсил. Другият пример беше за Южен поток, който трябваше да струва 1,350 млрд., но ГЕРБ тръгнаха да го правят за 4,5 млрд. Къде се очакваше да отидат тези 3 млрд. повече?!, попита риторично той.

Румен Овчаров подчерта, че тези избори имат същия огромен залог, защото на тях трябва да се сложи край на всякакви надежди за връщането на Бойко Борисов на власт. „Бойко Борисов и ГЕРБ са партия, която е свързана с властта, докато са на власт те бяха непобедими, защото получаваха сила от властта, от парите, получаваха купените гласове. Ако те бъдат отделени от властта за един малко по-продължителен период от време – година, те ще бъдат победени и това ни е задачата. Те трябва да бъдат отделени от властта и сами ще се разпаднат“, допълни още той и припомни, че през 2017 г. те са купили между 8 и 10 % от гласовете и с това спечелиха изборите.  

Символите на правителството на ГЕРБ са бухалка, калинка и скакалец – бухалка заради изнудването и натиска, калинка заради некомпетентността, която наложиха повсеместно навсякъде, а скакалец заради всеядността и ненаситността, поясни Румен Овчаров и заяви, че задачата на тези избори е да освободят България от калинките, скакалците и бухалките на ГЕРБ.