Кристиан Вигенин за трети път е зам.-председател на Народното събрание

9

Народният представител от Ямболски избирателен район Кристиан Вигенин за трети път беше избран за заместник-председател на Народното събрание.

Той беше предложен и за председател на парламента като опонент на Ива Митова от „Ива такъв народ“, но получи подкрепа само от парламентарната група на „БСП за България“.

От парламентарната трибуна той беше представен, че е завършил „Международни отношения“ и „Макроикономика“ в УНСС, че е народен представител в 40-то, 43-то Народно събрание, а в 44-то е бил председател на комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове и зам.-председател на парламента, в 45-то Народно събрание отново заема поста зам.-председател. Бил е член на Европейския парламент 2007-2013 г. и министър на външните работи 2013 – 2014 г. Той е и вицепрезидент на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, семеен с двама сина.

„Кристиан Вигенин е доказал в годините, че може да търси и да намира съгласие в трудни ситуации и точно такъв човек е необходим начело на 46-то Народно събрание, защото е обща отговорността ни да върнем доверието на гражданите в способността на парламента да работим ефективно заедно и да решаваме проблемите на хората“, каза при представянето му председателят на парламентарната група Корнелия Нинова.