Безплатна прожекция на танцови филми в Елхово

9

На 29.07 в град Елхово, екипът на Фондация “Човек с Шапка” ще проведе безплатна прожекция на танцови филми в партньорство с община Елхово.

Жителите на града са поканени да видят три нови български танцови филма:

“Поглед от ръба” на режисьорите Коста Каракашян и Стефани Ханджийска

“CHISEL” на режисьорът Силвия Чернева

“INNER BLOOM” на Стефани Ханджийска и Коста Каракашян

Поглед от ръба e танцов филм за шестима души разпръснати из палитра от 12 културно – природни локации в България. Чрез езика на съвременния танц, танцьорите се борят да открият своето място, принадлежност и общност на фона на спиращата дъха красота на България.

CHISEL е кратък поетично-документален филм, който разглежда темата за ученето, търпението и постоянството в процеса на израстване и оформяне на характер в сложната юношеска възраст. Филмът е заснет в Каменоделното училище в с. Кунино и каменната кариера в близост до него.

INNER BLOOM е филм за женствеността и нейните етапи, от детство до зрялост и майчинство. Филмът е вдъхновен от божествената женственост, и е по идея и хореография на Стефани Ханджийска, и режисура от Коста Каракашян.

Прожекцията ще бъде водена от режисьорите Силвия Чернева и Стефани Ханджийска, и студенти от обучителна програма “Фокус Кино Танц”.

След прожекцията зрителите ще имат възможност за разговор с авторите на филмите.

Прожекцията е част от едногодишен проект Фокус Кино Танц, осъществен с подкрепата на Национален фонд „Култура“.